sla over de datum?

Kun je sla over de datum nog gebruiken?

Sla, of het nu rucola sla, ijsbergsla of een ander soort sla is: Kun je dit over de datum nog eten?

Zorg dat je je sla altijd in de koelkast bewaard. Deze sla kun je dan nog wel een aantal dagen gebruiken. Bij een krop ijsbergsla bijvoorbeeld, kan het al snel gebeuren dat er wat bruine vlekken op komen. Het is uiteraard logisch dat je deze stukken sla beter niet meer kunt eten. Toch hoef je niet gelijk heel de krop weg te gooien. Je kunt de bladeren die er nog vers uit zien nog gewoon opeten zonder problemen.

Bewaar je sla altijd in de groentela van je koelkast, het liefst in de oorspronkelijke verpakking. Hier zal je sla beter bewaard worden dan als je deze zomaar los bewaard in de koelkast.

Is je sla een beetje slap geworden, en wil je deze weer knapperig krijgen? Leg dan de bladeren sla die je wilt gebruiken een paar minuten in warm water, en laat ze vervolgens “schrikken” door deze in ijskoud water te leggen. De sla zal vervolgens weer knapperig zijn!

Kortom: Zolang de sla er nog goed uit ziet kun je deze gewoon eten, ook als andere bladeren van de sla al bedorven zijn. Je kunt zo wel een aantal dagen tot een week met een krop sla doen.


sla is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van sla is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *