schimmelkaas over de datum?

Kun je schimmelkaas over de datum nog gebruiken?

Schimmelkaas is een lastig product om te controleren of het nog goed is: Het is natuurlijk de bedoeling dat het gaat schimmelen, dus hoe weet je wanneer je het niet meer kunt eten?

Om dit goed te kunnen controleren dien je te weten hoe de schimmel op de kaas er normaal gesproken uit ziet. Zie je vervolgens dat de schimmelkaas er anders uit ziet dan oorspronkelijk? Dan is het verstandig om de kaas weg te gooien.

Vaak zien de schimmels die je niet kunt eten er een beetje oranje/roze uit. Als je dit op je schimmelkaas ziet kun je deze beter weggooien. Ook witte pluisjes horen niet op je schimmelkaas, ook deze kun je beter niet opeten.

Wanneer je je kaas goed verpakt in de koelkast bewaard kun je deze waarschijnlijk nog prima eten, ook als de schimmelkaas over de datum is. Ook kun je het bedorven stuk vaak eraf snijden en de rest van de kaas nog gewoon opeten. Controleer het stukje dan wel uiteraard heel goed voordat je een hap neemt!


schimmelkaas is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van schimmelkaas is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *