rozijnen over de datum?

Kun je rozijnen over de datum nog gebruiken?

Heb je wat rozijnen gevonden die over de datum waren? En heb je deze toch opgegeten? In principe kan dit niet echt kwaad. Rozijnen bevatten zo ontzettend veel suikers dat bacteriën eigenlijk de kans niet krijgen om zich te ontwikkelen.

Toch zijn bacteriën niet het enige wat schade kan brengen aan je voedsel. Kijk daarom gewoon naar je rozijnen die over de datum zijn, voordat je deze opeet.

Kijk, rozijnen die net een week over de datum zijn, kun je nog gewoon zonder problemen eten. Pas als de rozijnen voor een langere tijd (laten we zeggen: Meer dan een jaar) over de datum zijn, is het belangrijk om de rozijnen goed te inspecteren voordat je ze opeet. Er kan namelijk zomaar schimmel op groeien. Wanneer dit gebeurt is het verstandig om de rozijnen weg te gooien, en lekker nieuwe rozijnen te halen.

Heb je alsnog rozijnen gegeten die over de datum waren, en waar schimmel op zat? Dan gaat dit waarschijnlijk nog om zo’n klein beetje dat je er niet ziek van zult worden. Gezond is anders, maar schadelijk zal het niet zijn!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van rozijnen is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *