rode wijn over de datum?

Kun je rode wijn over de datum nog gebruiken?

Rode wijn is heel lastig om in te schatten wanneer je het nog kunt drinken. Sommige rode wijnen zijn niet langer dan een jaar te bewaren, anderen worden juist alleen maar beter naarmate je ze langer bewaard.

Over het algemeen kun je stellen bij “normale” supermarkt wijnen dat je makkelijk een jaar of twee kunt optellen bij de datum die op de fles staat. Drink de wijn echter niet meteen op na het opentrekken van de fles. Schenk de wijn over in een andere fles, of in een karaf. Laat het laatste restje in de fles zitten en laat de wijn dan een aantal uren luchten. Hierdoor zal de wijn alleen maar beter gaan smaken.

Is je fles al open? Dan is het wel belangrijk om deze in korte tijd op te drinken. Een open fles rode wijn over de datum is hooguit een week lekker, daarna zal deze bederven en niet meer goed te drinken zijn.

Heb je een duurdere fles rode wijn gehaald? Dan zal er waarschijnlijk wel verteld zijn hoe lang, of wanneer deze het beste te drinken is. Omdat dit vaak erg dure wijnen zijn klopt bovenstaande informatie niet.


rode wijn is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van rode wijn is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *