rijst over de datum?

Kun je rijst over de datum nog gebruiken?

Rijst, pasta en ander droog voer is eigenlijk haast niet te bederven te krijgen. Vandaar dat er ook discussies gaande zijn om de houdbaarheidsdatum van rijst helemaal van de verpakking te halen.

Dit houdt dus in dat je rijst over de datum nog prima kunt opeten! Zelfs een jaar of twee over de datum is in het geval van rijst eigenlijk geen enkel probleem, en kun je nog gewoon opeten. Er is zelfs een een graftombe gevonden waar rijst in bewaard werd, die gewoon nog gegeten is. Dit was rijst van meer dan 1000 jaar oud!

Je kunt je rijst het beste bewaren in een afgesloten droge ruimte. Heb je je rijst in een open ruimte bewaard? Dan kan het zijn dat er bacteriën in kunnen komen, of insecten.

Gelukkig ruik je het vrij goed wanneer rijst niet meer eetbaar is. Ruik dus even goed aan je rijst voordat je deze opeet. Ruikt het nog zoals rijst normaal ook ruikt? Dan kun je de rijst zonder enige problemen lekker koken en opeten!

Zilvervliesrijst schijnt sneller over de datum te gaan dan witte rijst. Alsnog kun je zilvervliesrijst, mits je deze goed bewaard hebt gehouden nog gewoon eten over de datum.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van rijst is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *