radler over de datum?

Kun je radler over de datum nog gebruiken?

Een lekker flesje Radler, alcoholvrij of met weinig alcohol. Heerlijk zo op een zonnige dag. Maar wat als je de eerste warme zomermaand van het jaar nog een oud flesje van vorig jaar vind? Kun je deze dan nog opdrinken?

In theorie bederft bier, dus ook Radler bier niet zo snel. Je kunt een radler over de datum dus nog gewoon drinken zonder ziek van te worden. Dit is natuurlijk wel mits de verpakking ook goed gebleven is. Een open flesje kun je maar beperkt bewaren.

Na de houdbaarheidsdatum van een flesje of blikje radler kan de kwaliteit wel achteruit gaan. De smaak gaat achteruit, waardoor het biertje toch een stuk minder lekker smaakt dan normaal. Dit is echter niet meteen de dag na de houdbaarheidsdatum, maar gebeurt geleidelijk.

Kortom: Je kunt een radler nog prima drinken als deze een aantal maanden over de datum is, zolang er geen zuurstof bij heeft kunnen komen. De kwaliteit van het biertje gaat wellicht achteruit, maar bederven zal het niet snel doen.


radler is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van radler is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *