oliebollenmix over de datum?

Kun je oliebollenmix over de datum nog gebruiken?

Is oud en nieuw allang voorbij, en heb je opeens zin in dat pak oliebollenmix wat nog in je kast staat? Dan baal je wellicht dat de houdbaarheidsdatum verstreken is, en vraag je je nu af of je deze alsnog gewoon kunt maken.

Het antwoord hierop is vrij simpel: Je kunt het proberen. De oliebollenmix zal niet snel bederven, maar oliebollenmix die al even over de datum is zal minder goed rijzen, omdat de gist in de oliebollen uitgewerkt is. Bederven zal het dus niet snel doen, echter zullen de oliebollen dus niet meer zo’n mooie vorm krijgen, en daarnaast ook een stuk minder lekker smaken.

Wil je het risico niet lopen dat de oliebollenmix niet goed meer rijst? Over het algemeen kun je de oliebollenmix over de datum nog prima gebruiken een maand of twee na datum. Daarna wordt het wellicht wat lastiger, maar alsnog het proberen waard!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van oliebollenmix is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *