melk over de datum?

Kun je melk over de datum nog gebruiken?

Bij melk, en ook bij andere zuivelproducten, zijn mensen vaak erg huiverig over het drinken van de drank over de datum.

Toch hoef je melk over de datum niet gelijk weg te gooien. Puur omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is wilt dit niet meteen zeggen dat je melk niet meer goed is. Ga uiteraard geen melk drinken die al maanden open gestaan heeft.

Belangrijk bij melk is dat je je pak goed bewaard. Dat wil zeggen: Zet je melk in de koelkast, zowel dichte als geopende pakken. Na opening is de melk vaak nog een aantal dagen goed. Dit kan dus betekenen dat de melk bederft voordat de houdbaarheidsdatum geweest is.

Bij melk kun je het heel goed zien en ruiken wanneer de melk bedorven is. Heb je dus een pak melk wat een paar dagen over de datum is? Kijk er dan even goed naar. Zie je klonten? Gooi de melk dan direct weg. Ruik er ook even aan. Ruikt het heel zuur, en anders dan normaal? Ook dan is het verstandig om de melk direct weg te gooien.

Ruik en zie je niets vreemds aan je melk? Dan kun je deze waarschijnlijk nog gewoon opdrinken.

Heb je al melk gedronken die over de datum was? Dan twijfel je nu wellicht of je hier ziek van gaat worden. Als je niks vreemds geproefd hebt, en ook niets raars gezien en geroken hebt aan de melk kan het waarschijnlijk geen kwaad!


melk is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van melk is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *