marsepein over de datum?

Kun je marsepein over de datum nog gebruiken?

Heb je marsepein gevonden die over de datum is? In veel gevallen is dit geen probleem. Mits je je marsepein altijd goed gesloten, luchtdicht bewaard hebt, kun je in de meeste gevallen marsepein nog gewoon eten, zelfs tot enkele maanden na de houdbaarheidsdatum.

Durf je het toch niet helemaal aan? Gebruik dan gewoon je zintuigen voordat je een hap neemt. Kijk goed naar de marsepein. Zie je geen schimmel zitten, en ruikt het nog zoals altijd? Dan kun je het risico gerust nemen. Ook kun je een klein stukje proeven. Als de marsepijn bedorven is kan het gaan gisten, dit proef je heel goed.

Conclusie? Dit kan gerust. Proef het even en bekijk het goed. Zie je niets vreemds aan de marsepijn, en smaakt het zoals normaal? Dan kun je het tot enkele maanden na de houdbaarheidsdatum nog prima opeten!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van marsepein is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *