linzen over de datum?

Kun je linzen over de datum nog gebruiken?

Heb je een potje linzen in je voorraadkast gevonden die al even over de datum is? Nu vraag je je waarschijnlijk af of je deze nog op kunt eten.

In het geval van linzen kan ik daar eigenlijk heel kort over zijn: Ja. Deze kun je nog gewoon eten als ze al even over de datum zijn. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren. Heb je een potje linzen wat al maanden open staat in de keuken? Dan moet je het gewoon weggooien.

Heb je de linzen altijd goed bewaard in een afgesloten potje? Dan kan het echt geen kwaad om de linzen te eten als ze over de datum zijn, tot wel een jaar na datum.

Zoals met de meesten soorten voedsel wat over de datum is doe je er altijd goed aan om even te ruiken aan de linzen. Ruikt het nog zoals normaal? Dan kan het echt geen kwaad om je linzen gewoon te gebruiken.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van linzen is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *