gerookte zalm over de datum?

Kun je gerookte zalm over de datum nog gebruiken?

Zo’n pak gerookte zalm, heerlijk! Maar wat nu als je gerookte zalm over de datum is? Moet je het dan gewoon weggooien, of kun je het nog best eten, ook al is de datum al even verstreken?

Bij zalm kun je controleren of het nog goed is door de kleur te bekijken. Is hij lichter dan normaal, dan is dit een teken dat je zalm al te lang ligt, en niet meer goed is. Ook gaat het erg sterk ruiken, en ruik je meteen dat de zalm bedorven is, mocht dit het geval zijn.

Ruik en zie je niks aan je zalm, maar is hij toch over de datum? Ga dan niets riskeren als de datum al meer dan een maand verstreken is. Gaat het om een dag? Dan kan dit waarschijnlijk geen kwaad en kun je de zalm nog veilig opeten zonder hier erg ziek van te worden. Vertrouw je het toch niet helemaal? Volg dan je gedachtes en gooi je pakje zalm weg. Zo duur zijn ze gelukkig niet!

Kortom: Controleer even of alles nog goed ruikt en eruit ziet, en probeer vervolgens een klein stukje. Alles prima? Dan kan het waarschijnlijk geen kwaad, mits de gerookte zalm nog maar een paar dagen over de datum is. Al langer over de datum? Dan doe je er verstandig aan je vis gewoon weg te gooien!


gerookte zalm is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van gerookte zalm is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *