dubbelfrisss over de datum?

Kun je dubbelfrisss over de datum nog gebruiken?

Heb je dubbelfris (of een andere dubbeldrank) gekocht, en is deze over de datum? Dan vraag je je nu vast af of je deze nog kan drinken.

Ten eerste is het aan te raden om de drank niet rechtstreeks uit het pak te drinken, maar gewoon eerst in te schenken in een glas. Je ziet dan namelijk meteen of er geen rare dingen in het fruitsap drijven. Dit is namelijk een goede indicatie om te controleren of je dubbelfris over de datum nog te gebruiken is of niet.

Een pak dubbelfris wat al open is en over de datum is kun je het beste gelijk weggooien. Er zit dan wel suiker in (wat een conserveermiddel is), toch blijft het fruit wat in je drinken zit, en dat kan al snel gaan schimmelen als er zuurstof bij gekomen is.

Een dicht pak Dubbelfris kan langer goed blijven, en kan, mits het goed bewaard is, nog wel gedronken worden. Zoals bij veel andere dranken en etenswaren is het ook bij dubbelfris over de datum verstandig om even te ruiken, en hiermee te controleren of het nog ruikt zoals normaal.

Kortom: Controleer even of het nog goed ruikt en eruit ziet, als je dubbelfris al over de datum is. Is het pak al open? Weggooien, en lekker een nieuw pak dubbeldrank kopen!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van dubbelfrisss is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *