dadels over de datum?

Kun je dadels over de datum nog gebruiken?

Heb je dadels gekocht, maar weet je niet zeker of ze nog goed zijn? Hoe lang ze houdbaar zijn?

Ten eerste is er de onderscheiding die gemaakt moet worden tussen verse dadels of gedroogde dadels. Verse dadels kun je al vrij lang bewaren. Nadat ze ouder worden wordt de dadel iets doffer en wordt de smaak wat taaier. Toch kun je ze dan nog steeds eten, ook als je witte vlekken op de dadels ziet. Deze witte vlekken zijn namelijk geen schimmel, maar de natuurlijke suikers.

Deze witte vlekken zijn wel een goede indicatie dat de dadels niet lang meer goed blijven.

Gedroogde dadels worden tegenwoordig niet heel veel meer verkocht, maar deze zijn maandenlang houdbaar.

Probeer zowel verse dadels als gedroogde dadels altijd op een koele donkere plek te bewaren om ze zo lang mogelijk goed te houden. Als het echt moet kun je de dadels ook invriezen, de kwaliteit gaat hierbij echter sterk achteruit. Probeer de dadels hierbij altijd zo goed mogelijk af te sluiten.

Kortom: Verse dadels zijn nog redelijk lang houdbaar, zelfs als je witte vlekken ziet. Gedroogde dadels zijn helemaal lang houdbaar en kun je tot wel maanden bewaren. Is dit nog niet lang genoeg, vries je dadels dan in.

 


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van dadels is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *