cup-a-soup over de datum?

Kun je cup-a-soup over de datum nog gebruiken?

Heb jij cup-a-soup, of andere poedersoep over de datum nog in huis liggen? En twijfel jij of je deze soep nog kunt maken?

Cup-a-soup is een van die producten die eigenlijk niet over de datum kan gaan. Zelfs een jaar (of twee!) na de houdbaarheidsdatum is de cup-a-soup nog gewoon goed te gebruiken, en proef je eigenlijk haast geen verschil met “verse” cup-a-soup. De poedersoep is zo gemaakt dat er geen middelen in zitten die over de datum kunnen gaan, en hierom kun je het blijven gebruiken.

Omdat je de poeder tevens met warm water mengt zullen eventuele bacteriën die er in zouden kunnen zitten alsnog verdwijnen.

Er wordt vaak gedacht dat de houdbaarheidsdatum op sommige producten zoals cup-a-soup enkel geplaatst wordt zodat er meer van verkocht wordt. Of dit echt het geval is betwijfel ik, waarschijnlijk is dit gedaan omdat de kwaliteit en de smaak van het product wel achteruit gaat, en dat de fabrikant hierom geen garantie meer geeft op de kwaliteit van het product.

In het geval van cup-a-soup valt dit dus ontzettend mee, omdat je ook na de houdbaarheidsdatum de soep nog prima kunt eten!

Kortom: Geen probleem om cup-a-soup tot wel twee jaar na de houdbaarheidsdatum nog gewoon te eten. Geen enkel probleem!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van cup-a-soup is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *