boter over de datum?

Kun je boter over de datum nog gebruiken?

Je krijgt bij boter misschien snel het idee dat het niet meer te gebruiken is over de datum is. Op de een of andere manier denk je bij boter snel dat het niet lang houdbaar is. Toch is dat niet helemaal het geval.

Vaak kun je boter lang nog na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Wat je veelal ziet is dat de boter donkergele plekken krijgt. Als je deze wegsnijd kun je de overige boter nog gewoon gebruiken, ook als deze al een maand of twee over de datum is.

Zoals bij veel soorten voedsel het geval is, is ook bij boter zo: Ruik voordat je het nuttigt eerst even of het niet raar ruikt. Vaak gaat boter een beetje zuur ruiken als het toch niet meer goed is. Als deze boter niet meer goed smaakt kun je het wellicht nog wel gebruiken voor iets anders dan op brood: Je kunt er bijvoorbeeld in bakken, de smaak is dan minder belangrijk dan als je het op een boterham gebruikt.

Soms zie je bij boter over de datum een plasje water bovenop de boter liggen. Dit is wel een teken dat de boter niet meer goed is, en kun je het beste het hele pak boter gewoon weggooien.

Kortom: De donkergele plekken van boter kun je wegsnijden bij boter over de datum, de rest van het pakje boter kun je over de datum nog gewoon gebruiken.


boter is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van boter is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *