azijn over de datum?

Kun je azijn over de datum nog gebruiken?

Azijn is een conserveermiddel. Dit betekent dus dat het in principe niet over de datum gaat. Wel kan het voorkomen dat er een soort vlokken in je azijn komen, deze drijven vaak bovenin de fles. Dit kan geen kwaad, je azijn blijft goed.

Wel moet je letten op azijn met smaakjes zoals appelazijn. Omdat dit geen natuurlijk product is kun je deze het beste niet meer gebruiken als de azijn over de datum is.

Let er op dat je de azijn niet in de koelkast zet. Wel is het aan te raden om je azijn op een donkere plaats te bewaren, zodat de azijn goed blijft.

Zorg dus niet dat je je geld onnodig verspild door je azijn weg te gooien als je de azijn al even hebt. Je kunt deze nog gewoon gebruiken, ook al is hij al over de datum. De azijn blijft oneindig houdbaar. (Nogmaals: Dit gaat enkel over witte natuurazijn).


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van azijn is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *