avocado over de datum?

Kun je avocado over de datum nog gebruiken?

Heb je een avocado gekocht, maar weet je niet zeker of je deze nog kan eten? Weggooien is toch zonde, omdat het geen goedkoop fruit is wat je gekocht hebt. Gelukkig kun je eenvoudig kijken of je je avocado toch nog kunt eten, ook als de avocado al over de datum is.

Als je je avocado opensnijdt, of zelfs al opengesneden is, kan het zijn dat hij wat bruin oogt. Dit bruine is rot, en niet meer lekker (of gezond). De bruine plekken zijn dan ook niet verstandig om nog te eten. Wel kun je de bruine stukken wegsnijden, vaak zit er onder het bruine gedeelte nog een gedeelte in de avocado wat nog goed is. Dit kun je gewoon nog eten, ook als de houdbaarheidsdatum al geweest is.

Is de avocado nog niet rijp genoeg? Dan werkt het heel goed om deze op een fruitschaal bij een appel of een banaan te leggen. Dit kun je zelfs versnellen door ze samen in een afgesloten plastic zak te stoppen. Als je avocado al rijp is moet je dit natuurlijk niet doen, omdat de avocado hier alleen maar sneller van gaat rotten.

Hoe je je avocado het beste kunt bewaren is niet helemaal duidelijk. De ene zegt dat je ze het beste wel in de koelkast kunt leggen, terwijl anderen weer aanraden om ze juist niet in de koelkast te leggen. Zelf gebruik ik altijd de volgende methode: Is mijn avocado geopend? Dan leg ik hem wel in de koelkast, met een stuk aluminiumfolie eroverheen. Een “gesloten” avocado hou ik altijd buiten de koelkast.

Kortom: Eet de bruine stukken niet, maar ziet de avocado er nog goed uit, dan kun je de goede stukken nog gewoon eten, ook als de avocado over de datum is.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van avocado is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *