zalm over de datum?

Kun je zalm over de datum nog gebruiken?

Heb je zalm over de datum gevonden? Vaak kun je in de supermarkt gerookte zalm kopen, maar door de korte houdbaarheidsdatum kan het voorkomen dat de zalm die je hebt al snel over de datum is.

Wat doe je nu? Opeten, of weggooien?

Een dag of twee over de datum kan over het algemeen geen enkel kwaad, mits je zalm altijd goed verpakt is. Langer dan dit is absoluut niet aan te raden. Je zalm zal waarschijnlijk al bedorven zijn, en dus kun je deze beter weggooien.

Gelukkig merk je het bij vis vrij goed wanneer deze bedorven is: Zalm gaat namelijk ontzettend stinken als deze over de datum is. Een stuk zalm dat een dag over de datum is en nog ruikt zoals normaal kun je daarom waarschijnlijk nog gewoon eten.

Ook als je een stuk zalm hebt gegeten wat over de datum scheen te zijn, en je hebt bij het eten niet gemerkt dat deze anders smaakte, hoef je je geen zorgen te maken.


zalm is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van zalm is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *