yoghurt over de datum?

Kun je yoghurt over de datum nog gebruiken?

Yoghurt over de datum is niet verstandig om te eten. Yoghurt is namelijk zuivel, en net als met andere zuivelproducten kan dit vrij snel bederven. Daarom is het niet verstandig om een pak yoghurt wat over de datum is nog op te eten.

Natuurlijk zal een pak niet gelijk bederven zodra het de datum van de verpakking is, en kun je in sommige gevallen nog prima yoghurt eten die 1 of misschien 2 dagen over de datum is. Belangrijk is om je zintuigen hierbij te gebruiken: Ruikt het nog goed? Smaakt het nog goed? Ziet het er nog normaal uit? Dan is het waarschijnlijk geen probleem om de yoghurt nog te eten.

Heb je al yoghurt over de datum gegeten? Als deze bedorven zou zijn dan zou je dit absoluut geproefd hebben. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken als je niet geproefd hebt dat de yoghurt bedorven zou zijn.

Bewaar je yoghurt natuurlijk altijd in de koelkast, en probeer je pak ook zo goed mogelijk te sluiten. Als je dit doet zul je de yoghurt langer kunnen bewaren.


yoghurt is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van yoghurt is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *