wortel over de datum?

Kun je wortel over de datum nog gebruiken?

Hoe lang kun je je wortels bewaren? Op verse groenten zoals bij wortels staat geen houdbaarheidsdatum. Gelukkig bederven wortels niet snel, en kun je deze nog vrij lang na aankoop bewaren.

Mits je de wortels altijd goed bewaard hebt (bij voorkeur ongesneden en ongeschild afgesloten in de koelkast) kun je deze tot een maand na de aankoopdatum nog zonder problemen opeten. Wanneer de wortels al gekookt zijn kun je ze nog ongeveer een week opeten.

Het kan voorkomen dat je op je wortels witte vlekken ziet verschijnen na een tijdje. Dit betekent niet dat de wortels bedorven zijn, dit is namelijk geen schimmel. De witte vlekken komen door de uitdroging van je wortels. Hierdoor zijn ze niet direct bedorven, echter gaat de smaak van de wortels nu wel snel achteruit. Verstandig is om de wortels zo snel mogelijk te bereiden en op te eten wanneer je deze witte stippen ziet.

Zien je wortels er heel droog uit, of juist heel vochtig? Dan zijn je wortels bedorven en kun je deze het beste weggooien.


wortel is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van wortel is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *