whey over de datum?

Kun je whey over de datum nog gebruiken?

Heb je je vergist in je motivatie, en heb je nu een grote pot met eiwitpoeder (whey / protein poeder) over de datum op de kast staan? Dan vraag je je nu vast af of je deze nog kunt gebruiken.

Je whey over de datum kun je naar alle waarschijnlijkheid nog gewoon gebruiken. Droog voedsel zoals eiwitpoeder kun je eigenlijk ontzettend lang bewaren, en krijgt bijna geen kans om te bederven. Dit is zoals vele andere soorten voedsel wel afhankelijk van de manier waarop je het bewaard hebt. Zorg dat je whey altijd afgesloten bewaard wordt, op een koele droge plaats.

Wel kan de werking van je whey afnemen wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is. Of dit daadwerkelijk gebeurd of niet is lastig te meten.

Natuurlijk is het verstandig om je eigen logische verstand hierbij te gebruiken. Een pot eiwitpoeder die al meer dan twee jaar over de datum is kun je beter niet meer proberen. Is je whey net een maand over de datum? Probeer het dan gewoon nog eens. De eiwitpoeder zal nog gewoon hetzelfde smaken, en de kwaliteit zal in deze tussentijd echt nog niet achteruit gegaan zijn.

Proef je toch dat de whey bedorven is? Heel de pot weggooien dan, en een nieuwe bestellen.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van whey is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *