vla over de datum?

Kun je vla over de datum nog gebruiken?

Aangezien vla een zuivelproduct is zijn veel mensen in het geval van vla huiverig met het eten hiervan als de vla al over de datum is.

Dit is echter helemaal niet zo nodig. Het verschilt in het geval van vla wel of de verpakking al open geweest is of niet. Als je pak vla al open is heeft het meer kans gekregen om bacteriën te ontwikkelen, en hierdoor zal het dus ook sneller bederven.

Heb je een pak vla wat een paar dagen over de datum is, en nog gesloten is? Dan kun je deze waarschijnlijk nog gewoon eten zonder hier ziek van te worden. Is je pak vla al open? Dan kun je beter eerst goed controleren of je geen gekke dingen in je vla ziet drijven. Als de vla al bedorven is zul je vaak schimmel zien drijven in je vla. Als je dit ziet is het natuurlijk niet meer gezond om de vla over de datum nog op te eten, en kun je deze weggooien.

Zie je niets vreemds aan de vla, en ruik je ook niets vreemds aan je pak vla? Dan kun je het waarschijnlijk nog gewoon opeten, tot wel een week of twee na de houdbaarheidsdatum.


vla is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van vla is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *