unox rookworst over de datum?

Kun je unox rookworst over de datum nog gebruiken?

Soms vinden mensen een rookworst die maanden of zelfs een jaar over de datum is. Kun je deze nog opeten? Wil je deze nog opeten?

Het risico van eten over de datum ligt bij vlees natuurlijk wat hoger dan bij droog voedsel, maar bij rookworst is het weer een apart geval. De rookworst is namelijk al gekookt bij aankoop, waardoor je niet te maken hebt met rauw vlees. Daarnaast zijn rookworsten ook altijd vacuum verpakt, waardoor er geen zuurstof bij je rookworst kan komen.

Toch is het ook verstandig om hierbij enigszins voorzichtig te zijn. Is het verstandig om een rookworst te eten die een jaar over de datum is? Nee. Ga je er dood aan? Waarschijnlijk ook niet.

Wil je toch een rookworst over de datum eten? Kijk er dan goed naar voordat je hem opeet. Zie je vreemde plekken, of is de verpakking beschadigd? Doe het dan gewoon niet, en koop een lekkere nieuwe verse rookworst.


unox rookworst is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van unox rookworst is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *