ui over de datum?

Kun je ui over de datum nog gebruiken?

Je kunt uien best lang bewaren, ook als ze al over de datum zijn. Het ligt er erg aan hoe je je uien bewaard hebt.

Zorg dat je uien altijd donker en op een droge plaats bewaard, hierdoor zal het uitlopen van de uien minder snel gebeuren. Bewaar je uien niet in de koelkast.

Voordat je de ui wilt opeten is het verstandig om even te voelen. Als je ui over de datum erg zacht aanvoelt is deze niet lekker meer, voelen de uien nog hard aan? Dan kun je deze nog zonder problemen opeten.

Heb je voorgesneden ui gekocht? Dan is het niet verstandig om deze na de houdbaarheidsdatum te gebruiken. Uiteraard zal deze groenten niet exact om 12:00 ’s nachts bederven op de dag van de houdbaarheidsdatum, maar je kunt het bij voorgesneden ui beter niet riskeren.

De bacteriën in deze groenten zie, ruik of proef je namelijk niet. Wil je deze groenten toch langer bewaren? Bewaar deze dan in de vriezer, hier blijven ze langer (tot wel een jaar) goed.


ui is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van ui is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *