snoep over de datum?

Kun je snoep over de datum nog gebruiken?

Snoep over de datum: Je hebt natuurlijk snoep in allerlei soorten en maten, dus het is lastig om hier een algemeen antwoord over te geven.

Toch kan ik hier vrij duidelijk over zijn: Over het algemeen zit de meeste snoep vol met suiker, waardoor het niet snel over de datum zal gaan. Het kan zijn dat de snoep wat zachter, of wat taaier wordt (afhankelijk van het soort snoep), maar over het algemeen zal de meeste snoep nog prima te eten zijn, tot wel een jaar of twee na de houdbaarheidsdatum.

Toch vraag ik me wel af hoe het zo ver heeft kunnen komen hoor, snoep dat over de datum gaat. Over het algemeen gebeurt dat bij de meeste mensen niet, en is de snoep al op voordat het de kastjes in gaat!

Je kunt je snoep het beste bewaren zoals de meeste soorten voedsel: Zo droog mogelijk, waar er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan komen. Dus: sluit de verpakking altijd goed, of stop de snoepjes in een trommel of iets dergelijk.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van snoep is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *