sinas over de datum?

Kun je sinas over de datum nog gebruiken?

Sinas: Of het nu in een plastic flesje of in een blikje zit, het kan gebeuren dat deze over de datum gaan. Kun je ze dan nog opdrinken?

Uiteraard ligt het eraan hoe lang de sinas over de datum is. Gaat het om een paar dagen? Of om meer dan een jaar? Is de sinas net een paar dagen of een paar weken over de datum? Dan zal de sinas nog niet snel bedorven zijn. Ruik even goed aan de frisdrank. Ruikt het nog zoals normaal? Dan kun je deze nog gewoon opdrinken.

Wanneer de sinas al voor een langere tijd over de datum is kan het zijn dat de kwaliteit van de sinas achteruit gaat. Bedorven zal het nog niet gelijk zijn, omdat er over het algemeen zoveel suikers in zitten dat het de kans niet krijgt om te bederven. Wel kan de kwaliteit achteruit gaan, en bijvoorbeeld het koolzuur minder effect hebben. Of je het dan nog op wilt drinken kun je zelf beslissen. Ziek zul je er in ieder geval niet snel van worden!

In het geval van Sinas light ligt het wat anders. Aangezien hier geen suikers in zitten maar andere zoetstoffen zou het kunnen dat de houdbaarheidsdatum hier serieuzer genomen moet worden. Sommige zoetstoffen kunnen namelijk wel bederven. Dit zul je echter snel proeven nadat je een slok genomen hebt.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van sinas is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *