sinaasappelsap over de datum?

Kun je sinaasappelsap over de datum nog gebruiken?

Wanneer sinaasappelsap over de datum gaat, kan het zijn dat je sinaasappelsap gaat gisten. Dit is in principe nog prima te drinken hierna, echter is het niet de sinaasappelsap die je verwacht. Er zal dan alcohol in komen en de smaak zal flink verschillen. Echter gaat dit wel altijd om gesloten verpakkingen (verse) sinaasappelsap.

Wanneer je fles of pak sinaasappelsap al geopend is kun je het eigenlijk niet lang meer bewaren. Hooguit twee weken voordat de sinaasappelsap waarschijnlijk gaat schimmelen, ook als de houdbaarheidsdatum nog niet geweest.

Conclusie: Wanneer je je pak sinaasappelsap over de datum nog wilt opdrinken, is het belangrijk dat het pak gesloten is. Dan kan dit pak na een tijd gaan gisten, maar hier zit je waarschijnlijk ook niet op te wachten.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van sinaasappelsap is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *