rundvlees over de datum?

Kun je rundvlees over de datum nog gebruiken?

Veel voedsel heeft een houdbaarheidsdatum op de verpakking staan die eigenlijk met een korreltje zout genomen kan worden. Vaak is dit een “ten minste houdbaar tot”, en geen “te gebruiken tot”. Dit is bij rundvlees NIET het geval. Heb je een pakje rundvlees over de datum? Dan is het waarschijnlijk verstandig om deze weg te gooien.

Uiteraard zijn er uitzonderingen. Een stuk rundvlees bederft niet precies om 12:00 ’s nachts plotseling, alhoewel het wel snel kan gaan. Een dag na de datum kan vaak nog prima, alhoewel het altijd een risico kan geven natuurlijk. Gebruik bij het opeten gewoon je zintuigen: Ruik er even aan, en kijk er goed naar. Zie en ruik je niets vreemds? Dan kun je het over het algemeen nog gewoon eten.

Heb je een kat in huis lopen? Geef dan een klein stukje aan je huisdier. Als je kat de rundvlees gewoon op eet zonder problemen, kun jij dit waarschijnlijk ook nog. Een kat merkt het vanzelf als het vlees bedorven is, en zal het ook niet meer opeten.

Een stuk rundvlees in de diepvries kun je uiteraard nog wel gewoon eten wanneer het over de datum is. Rundvlees in de diepvries kun je zeker een aantal maanden bewaren, ook als de werkelijke houdbaarheidsdatum al verstreken is. Laat het echter niet te lang ontdooien, aangezien het dan weer kans krijgt om bacteriën te ontwikkelen.


rundvlees is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van rundvlees is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *