roomboter over de datum?

Kun je roomboter over de datum nog gebruiken?

Volgens het voedingscentrum is roomboter maar heel kort houdbaar. Het gaat al snel over de datum, en als je roomboter over de datum is moet je deze weggooien, aldus het voedingscentrum. Toch is het in theorie iets minder zwart/wit dan dit.

Spreek je verschillende zuivelspecialisten, dan komen zij vaak met hele andere antwoorden: Roomboter kun je wel een aantal weken bewaren, mits je deze op de juiste manier bewaard!

Uiteraard bewaar je je roomboter altijd in de koelkast, maar dan? Om ervoor te zorgen dat de roomboter niet bederft, ook als deze al over de datum is, kun je de boter het beste gesloten bewaren. Het allerbeste is om de roomboter vacuum te verpakken, maar als dit niet mogelijk is, is een afgesloten bak ook prima.

Ga je wat roomboter gebruiken? Snij er dan af wat je denkt nodig te hebben, en laat de overige roomboter in de koelkast liggen.

Heb je roomboter over de datum gegeten?

Waarschijnlijk is er niets aan de hand. Als de roomboter echt bedorven is proef en ruik je dit al vrij snel. De roomboter gaat stinken en de smaak is nog erger. Als je dus roomboter over de datum gegeten hebt waarbij je niets rook of proefde, hoef je je zeer waarschijnlijk geen zorgen te maken!


roomboter is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van roomboter is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *