quinoa over de datum?

Kun je quinoa over de datum nog gebruiken?

Quinoa, is eigenlijk net als pasta en rijst in dat het haast niet over de datum kan gaan. Heb je in je kastje nog wat quinoa over de datum gevonden, en vraag je je af of je dit nog kan eten? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Ja.

Mits je quinoa geen jaren over de datum is, is het echt geen probleem om deze nog te gebruiken. Dit is echter wel mits je je quinoa die over de datum is altijd goed bewaard hebt. Quinoa, maar ook droge couscous moeten op een droge koele plek bewaard worden. Denk bijvoorbeeld aan een trapkast, maar een simpel keukenkastje kan ook. Zorg dat de verpakking van je quinoa gesloten is, en je kunt de quinoa gewoon nog bereiden!

Is je quinoa al bereid? Dan kun je het na bereiden nog ongeveer een week bewaren, mits je de quinoa in de koelkast legt. In de diepvries kun je je bereide quinoa nog veel langer bewaren, tot wel een jaar.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van quinoa is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *