quiche over de datum?

Kun je quiche over de datum nog gebruiken?

Een lekkere quiche is vaak net iets te veel om in 1 keer op te eten. Dan kun je het natuurlijk bewaren, maar wellicht dat het dan per ongeluk over de datum gaat.

Kun je je quiche dan nog opeten? In het geval van kant en klare quiches, kun je deze eigenlijk niet te lang bewaren. Natuurlijk is het afhankelijk van de manier waarop je de quiche bewaard hebt. Wil je de quiche lang bewaren, tot ver na de oorspronkelijke houdbaarheidsdatum? Wanneer je je quiche invriest is dit geen probleem, en kun je deze zeker een aantal maanden nog bewaren.

Een quiche in de koelkast blijft een stuk minder lang goed. Een week of twee na de houdbaarheidsdatum moet in theorie nog gewoon kunnen, maar als deze niet goed verpakt is geweest kan het zo zijn dat deze ook hier al niet meer goed is. Gebruik dus goed je zintuigen voordat je aan de quiche begint. Ruik er even goed aan, en kijk er goed naar. Ruikt de quiche nog zoals normaal, en zie je ook geen vreemde plekken op je hartige taart zitten? Dan kan het waarschijnlijk geen kwaad om de quiche te eten, en zul je hier ook niet ziek van worden.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van quiche is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *