pindakaas over de datum?

Kun je pindakaas over de datum nog gebruiken?

Kun je pindakaas over de datum eten? Dat vraag je je wellicht af als je deze pagina aan het lezen bent. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken als je per ongeluk pindakaas over de datum gegeten hebt, of als je een pot pindakaas in de kast gevonden hebt.

Aangezien er in een pot pindakaas zoveel vet zit, zal de pindakaas niet snel bederven. Ook als de houdbaarheidsdatum op de pot al verstreken is, is de kans heel groot dat de pindakaas nog goed te eten is!

Je kunt het eigenlijk het beste controleren door simpelweg je zintuigen te gebruiken voordat je de pindakaas op je boterham smeert. Ruik er even goed aan en kijk er goed naar. Zie je geen schimmel zitten, en ruikt de pindakaas nog zoals deze hoort te ruiken? Maak je dan absoluut geen zorgen, en smeer de pindakaas lekker op je boterham. Ja, zelfs als de pindakaas al een paar maanden over datum is.

Het kan zijn dat je een pot pindakaas opent die al enige tijd open is, waarbij er een laagje olie bovenop de pindakaas ligt. Je kunt proberen om dit weer door de pindakaas heen te roeren. Lukt dit niet, dan kun je de pot helaas toch beter weggooien. Dit komt waarschijnlijk omdat de pot pindakaas te warm is geworden. Je kunt ervoor kiezen om pindakaas in de koelkast te bewaren, maar de beste opbergplaats voor pindakaas is op een donkere koele plaats, zoals een keukenkastje.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van pindakaas is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *