pesto over de datum?

Kun je pesto over de datum nog gebruiken?

Heb je een potje pesto gevonden dat over de datum is? Op veel potjes pesto staat dat deze na openen nog maar enkele dagen houdbaar is, terwijl dit eigenlijk helemaal niet waar is.

Pesto bevat heel veel olie, waardoor de pesto eigenlijk ontzettend lang goed blijft. Dit geldt natuurlijk wel voornamelijk als je je potje pesto (na opening) in de koelkast bewaard. Een gesloten potje pesto kun je helemaal lang bewaren, ook buiten de koelkast.

Als je pesto echt niet meer goed is zul je dit heel snel zien. Er komt bij bedorven pesto over de datum namelijk schimmel in de bovenkant van het potje te staan. Als dit zover is, dan weet je dat je je pesto weg moet gooien. Zie je in je potje geen schimmel zitten? Dan kun je je pesto gewoon gebruiken waar je het voor wilde gebruiken!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van pesto is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *