pannenkoekenmix over de datum?

Kun je pannenkoekenmix over de datum nog gebruiken?

Pannenkoekenmix, van dat poeder waarmee je heel snel pannenkoeken kunt bereiden kan eigenlijk haast niet over de datum gaan. Nu is het natuurlijk niet verstandig om een pak pannenkoekenmix te bereiden die al jaren over de datum is, maar toch kun je nog makkelijk heerlijke pannenkoeken maken met een mix die tot een maand of zes over de datum is.

Bovenstaand geldt natuurlijk wel zolang deze mix goed bewaard gebleven is. Dat wilt zeggen: Gesloten verpakt, en koel en droog bewaard. Is dit het geval, dan kun je je pak opentrekken en even goed kijken. Zie je kleine diertjes lopen in de mix, of schimmel in het pak zitten? Gooi je pak dan gelijk weg. Ziet het er goed uit, en ruikt het ook nog eens normaal? Dan kun je zonder problemen de pannenkoekenmix over de datum gewoon gebruiken!

Heb je dus een pannenkoek gegeten waarvan de pannenkoekenmix over de datum is, maar proefde je niets vreemds? Dan hoef je je echt geen zorgen te maken, je gaat hier echt niet ziek van worden!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van pannenkoekenmix is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *