ontbijtkoek over de datum?

Kun je ontbijtkoek over de datum nog gebruiken?

De houdbaarheidsdatum op verpakkingen van ontbijtkoek is over het algemeen een datum waarvan de fabrikant garandeert dat je ontbijtkoek nog lekker is. Heb je een verpakking ontbijtkoek over de datum gevonden in je keukenkast? Dan vind je het natuurlijk zonde om deze zomaar weg te gooien!

Helaas zul je bij ontbijtkoek niet snel kunnen ruiken of deze over de datum is, mede door de vele kruiden die in de peperkoek zitten. Ik zelf eet nog zeker plakken ontbijtkoek over de datum, tot ongeveer een maand na de datum.

Je merkt bij ontbijtkoek dat ze erg uitdrogen nadat je ze langer bewaard. Dit betekent niet dat de peperkoek bedorven is, maar het is gewoon minder lekker.

Pas nadat je je peperkoek nog langer dan een maand over de datum wilt eten, dien je goed te beslissen of je dit nog wel wilt riskeren. Zo duur is ontbijtkoek niet, en erg lekker zijn ze in dit geval ook niet meer. Maakt je dit niets uit? Kijk dan goed naar de ontbijtkoek voordat je deze op wilt eten. Zitten er geen vreemde plekken (schimmel) op? Dan kan het waarschijnlijk nog wel.

Weet je van tevoren al dat je de ontbijtkoek niet snel op gaat eten? Dan kun je deze gewoon invriezen!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van ontbijtkoek is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *