olijven over de datum?

Kun je olijven over de datum nog gebruiken?

Heb je olijven die over de datum zijn? Laten we ten eerste onderscheid maken tussen verse olijven en olijven uit blik. Het verschil tussen deze twee is namelijk ontzettend groot wat betreft de houdbaarheid!

Verse olijven over de datum

Verse olijven hebben het risico dat ze snel uitdrogen, en hierdoor al snel niet meer lekker zijn. Dit kan al na een paar dagen gebeuren! Om je verse olijven langer goed te houden kun je deze het beste in olijfolie bewaren. Heb je dit gedaan, dan kun je je olijven zo’n twee weken bewaren in de koelkast. Heb je geen olijfolie om de olijven in te leggen? Je kunt je olijven ook invriezen om deze langer te bewaren.

Olijven uit blik over de datum

Heb je een blik olijven gevonden dat over de datum is? Deze worden vaak geconserveerd, waardoor de datum op het blik niets meer is dan een indicatie. Je kunt de olijven makkelijk nog eten als de datum al verstreken is. Zelfs een jaar na de houdbaarheidsdatum kun je deze olijven nog gewoon eten!

Bij beide varianten geld natuurlijk: Gebruik je zintuigen voordat je je olijven op eet. Zitten er rotte plekken op, of ruikt het niet helemaal goed? Luister dan naar je neus of ogen, en eet je olijven niet op.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van olijven is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *