olie over de datum?

Kun je olie over de datum nog gebruiken?

Olie over de datum: Kun je dat nog gebruiken? We spreken hier over olie in het algemeen, dus zowel olijfolie als zonnebloemolie, maar ook andere soorten olie, aangezien deze in principe allemaal hetzelfde zijn wat betreft het bederven na de houdbaarheidsdatum.

Het zit namelijk zo met deze verschillende oliën: Je olie over de datum zal niet snel bederven, echter gaat de kwaliteit sterk achteruit naarmate je de olie langer bewaard.

Pas als de olie vreemd begint te ruiken, of je vliesjes of iets dergelijks in je olie ziet weet je dat het tijd is om de olie weg te gooien, en wellicht nieuwe te kopen.

Maar over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de olie, ook als de olie al over de datum is, nog gewoon te gebruiken is. Heb je dus een beetje olie gebruikt tijdens het koken, zonder dat je doorhad dat deze olie al over de datum was? Dan hoef je je echt geen zorgen te maken, je zult hier niet snel ziek van worden.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van olie is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *