noodles over de datum?

Kun je noodles over de datum nog gebruiken?

Noodles (die goedkope verpakkingen waar je enkel water bij moet doen) is een goed voorbeeld van eten waarbij de houdbaarheidsdatum eigenlijk grote onzin is.

Heb je een pak noodles over de datum gevonden? Dan kun je dit waarschijnlijk nog gewoon eten.

Natuurlijk kunnen noodles wel bederven, maar geloof me: Je kunt een verpakking als deze een jaar na de datum nog makkelijk eten zonder hier ziek van te worden. In dit geval is de houdbaarheidsdatum enkel een soort belofte dat de kwaliteit van het product tot deze datum in ieder geval nog goed is.

Het kan dus zo zijn dat de kwaliteit van de noodles die over de datum zijn wel iets minder is. De smaak kan net iets minder lekker zijn. Maar pas als het echt bedorven smaakt kun je de noodles beter weggooien.

Net als bij veel ander eten geldt ook bij de noodles: Gebruik je gezonde verstand en je zintuigen. Zit er schimmel op je noodles? Dan eet je deze natuurlijk niet meer op! Ruikt het verrot? Zelfde verhaal: Weggooien die hap. Maar over het algemeen kun je de noodles dus gewoon blijven eten, ook als de houdbaarheidsdatum al geweest is.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van noodles is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *