mozzarella over de datum?

Kun je mozzarella over de datum nog gebruiken?

Mozzarella, die heerlijke kaas die vaak als een bol in plastic verpakkingen verkocht wordt is in veel huishoudens te vinden. Toch kan het voorkomen dat de mozzarella niet snel genoeg gegeten wordt, en daardoor over de datum gaat. Kun je de mozzarella alsnog eten, vraag je je misschien af?

In het geval van mozzarella kun je beter redelijk voorzichtig doen. Een dag of twee over de datum kan over het algemeen nog wel, maar meer dan een week over de houdbaarheidsdatum begint toch riskanter te worden.

Bij eten zoals mozzarella is het verstandig om je zintuigen te gebruiken voor het opeten. Ruik er aan, kijk er goed naar en proef desnoods een klein stukje. Ruikt het niet zuur, en ziet het er nog zoals gewoonlijk uit? Dan kan het geen kwaad om de mozzarella gewoon te eten!


mozzarella is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van mozzarella is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *