meel over de datum?

Kun je meel over de datum nog gebruiken?

Heb je meel gevonden die over de datum is? Dan vraag je je nu wellicht af: Kan meel over de datum gaan?

Het antwoord hierop is: Ja, dit kan zeker. Ook meel kan over de datum gaan, en is ongeveer een half jaar lang houdbaar. Hierna zal je niet direct ziek worden van het nuttigen van de meel, maar de kwaliteit zal erg achteruit gaan, waardoor je eten minder goed zal smaken, en waardoor je meel minder goed zal rijzen.

Zorg dat je je meel altijd goed bewaard: Het liefst op een koele droge plaats, zoals een kelderkast. Volkorenmeel blijft over het algemeen minder lang goed dan bloem.

Je kunt controleren of je meel niet meer goed is door de volgende manier: Laat het meel schuin van de binnenkant van de zak wegvallen. Zie je tussen het meel en de zak “meeldraden”? Dat betekent dat er ongedierte in je meel begint te komen. Dit betekent uiteraard dat je meel niet meer goed is, en dat je deze beter weg kunt gooien. Ook kan het zijn dat je meelmijt krijgt in je meel. Dit zijn kleine spinnetjes van zo’n 1 tot 2 millimeter.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van meel is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *