mayonaise over de datum?

Kun je mayonaise over de datum nog gebruiken?

Heb je nog een fles of pot mayonaise gevonden, die eigenlijk al over de datum is? Dan vraag je je vast af of je deze nog zonder problemen op kunt eten.

Hoe je de mayonaise bewaard hebt maakt eigenlijk niet heel veel uit. Sommigen bewaren de saus in de koelkast, anderen juist in een donker kastje. Over het algemeen blijft de mayonaise langer goed in de koelkast, maar heel veel zal dit niet schelen.

Vaak is het verstandig om de mayonaise die al even open staat even goed te roeren / schudden. Als je dit gedaan hebt kun je het beste even goed ruiken, en een klein beetje mayonaise proberen. Ruikt het normaal, en smaakt het ook zoals gewoonlijk? Dan kan het geen kwaad om de mayonaise over de datum op te eten. Ook als de houdbaarheidsdatum al enige tijd geweest is. Meer dan een jaar over de datum? Gooi de mayonaise dan gewoon weg en koop een nieuwe fles/pot van deze heerlijke saus.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van mayonaise is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *