limonade over de datum?

Kun je limonade over de datum nog gebruiken?

Heb je limonadesiroop (grenadine) die over de datum is? Geloof mij: Dit kun je nog gewoon opdrinken. Over het algemeen zit er in de meeste limonade zoveel suiker wat je drinken goed conserveert. Daarom zit er ook een verschil tussen suikervrije limonade en limonade met suiker. Over het algemeen kun je de siroop met suiker dus langer bewaren.

Als je je limonade open hebt laten staan buiten de koelkast, en dit een aantal weken, dan kan het uiteraard wel gebeuren dat de limonade bederft. Je zult dit echter meteen ruiken en zien bij het inschenken. Gebruik dus je gezonde verstand:

Zie je geen klonten in de drank, en ruikt het nog zoals het hoort te ruiken? Dan is het geen probleem om de limonadesiroop over de datum te drinken.

Heb je al limonade over de datum gedronken? Dan heb je waarschijnlijk niets gemerkt aan de smaak, en hoef je je geen zorgen te maken.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van limonade is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *