lasagnebladen over de datum?

Kun je lasagnebladen over de datum nog gebruiken?

Lasagnebladen, (dus niet kant-en-klare lasagne) kunnen natuurlijk over de datum gaan. Je kunt hier onderscheid maken tussen verse pasta, of de verpakte pasta.

Verse lasagnebladen hebben vaak een redelijk korte houdbaarheidsdatum, terwijl de “normale” lasagnebladen bij aanschaf vaak een houdbaarheidsdatum ver in de toekomst hebben. In het laatste geval kun je de houdbaarheidsdatum van de pasta met een korreltje zout nemen.

Zijn de lasagnebladen al even over de datum? Mits het geen jaren over de datum is zou ik het nog gewoon eten, en kan het geen kwaad. Ik ga in het geval van lasagnebladen uit van maximaal 2 maanden over de datum.

Wat overigens wel altijd verstandig is bij voedsel is om er even goed aan te ruiken voordat je het nuttigt. Ruikt het een beetje vreemd? Gooi het dan gewoon weg en koop een nieuw pakje.

Heb je lasagnebladen gegeten die over de datum waren, en maak je je nu zorgen of dit schadelijk is? Ook hier valt over te zeggen: Als je niks vreemds geruikt of geproefd hebt, dan kan het waarschijnlijk geen kwaad en hoef je je geen zorgen te maken.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van lasagnebladen is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *