lasagne over de datum?

Kun je lasagne over de datum nog gebruiken?

Lasagne over de datum: Kun je dat nog eten? In dit geval gaan we onderscheid maken tussen twee vormen van lasagne. De “kant-en-klare” lasagne van verscheidene supermarkten, die je enkel in de oven of de magnetron hoeft te doen, en de lasagne van de wereldgerechten van Knorr of andere soortgelijke verpakkingen van de lekkere Italiaanse pastaschotel.

Kant en klare lasagne over de datum

Enkele dagen over de datum kan in het geval van een soortgelijke verpakkingen vaak prima. Over het algemeen geldt bij verpakkingen zoals deze: Kijk er even goed naar en ruik er goed aan. Ruik en zie je niets raars? Dan kun je de verpakkingen vaak nog gewoon eten. Zie je schimmel, of ruikt het een beetje rot? Niet meer opeten en weggooien!

Lasagne uit verpakking

Aangezien deze vorm van lasagne vaak nog niet gebakken is, kun je deze over het algemeen nog prima bereiden, ook als de lasagne over de datum is. Net als bij de kant-en-klare lasagne geldt ook hier: Ruik er even aan. Ruikt het nog normaal, kun je het gewoon bereiden en opeten, vaak tot wel een maand na de houdbaarheidsdatum.

Geen enkel probleem dus!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van lasagne is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *