kwark over de datum?

Kun je kwark over de datum nog gebruiken?

Heb je een lekkere bak kwark gevonden in de koelkast, maar is de kwark over de datum? Afhankelijk van hoe lang de kwark over de datum is kun je deze nog prima eten.

Over het algemeen ruik je het bij zuivelproducten zoals onder andere kwark prima wanneer iets bedorven is. Ruik dus even goed aan je kwark voordat je het opeet. Ruikt het net zoals normaal? Dan smaakt het waarschijnlijk ook net zoals normaal en kun je het gewoon opeten.

Ruikt het wat zuurder dan gewoonlijk? Dan zou ik het risico niet lopen, en de kwark gewoon weggooien.

Kwark blijft het langst goed wanneer de verpakking gesloten is. Als je je bak kwark al weken open hebt staan zou ik het niet meer riskeren, maar een gesloten verpakking met kwark kun je prima nog eten een paar dagen na de houdbaarheidsdatum.

Heb je kwark gegeten die al langer dan een paar dagen over de datum is? Dan zul je het waarschijnlijk wel geproefd hebben als de kwark bedorven was, en hoef je je waarschijnlijk ook geen zorgen te maken dat je ziek zult worden.


kwark is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van kwark is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *