kruiden over de datum?

Kun je kruiden over de datum nog gebruiken?

Op sommige kruiden uit de supermarkt staat vaak een houdbaarheidsdatum ver in de toekomst. Toch wil het wel eens voorkomen dat deze datum voorbij gaat, en dat je kruiden dus over de datum zijn.

Kun je ze dan nog wel gebruiken? Het antwoord hierop is ja! Of het nu knoflookpoeder, basilicum, kruidnagel, chilipoeder of wat dan ook is.

Kruiden kunnen eigenlijk helemaal niet over de datum gaan. Vandaar dat kruiden die je bijvoorbeeld op de markt koopt waarschijnlijk helemaal geen houdbaarheidsdatum hebben.

Toch kan het wel zijn dat de smaak van de kruiden enigszins veranderd naarmate je de kruiden langer bewaard. Zowel de smaak en de geur kunnen minder worden. Dit gebeurt voornamelijk wanneer je de kruiden in de zon bewaard. Bewaar je kruiden dus altijd op een donkere plek, dan kun je je kruiden oneindig lang gebruiken, ook als de houdbaarheidsdatum op het potje al verstreken is.

Bovenstaande tekst geld zowel voor “verse” kruiden als voor pakjes met kruidenmix.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van kruiden is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *