knoflook over de datum?

Kun je knoflook over de datum nog gebruiken?

Heb je een knoflook, of meerdere teentjes knoflook wellicht gevonden, maar is de houdbaarheidsdatum al verstreken? Dan vraag je je vast af of je deze knoflook nog kunt eten. Of wellicht heb je een knoflook over de datum opgegeten, en vraag je je nu af of dit schadelijk is?

Je kunt knoflook een aantal weken lang bewaren, afhankelijk van de datum die erop staat. Verstandig is om goed te kijken en te ruiken aan je knoflook, en vervolgens zelf een inschatting maken of de knoflook nog goed is.

Zie je geen rare vlekken op je knoflook, en ruikt de knoflook nog zoals normaal. Dan is het geen probleem om deze een aantal weken (ik zou zelf zeggen: Tot een maand of twee) na aankoop nog gewoon op te eten.

Dit is echter wel afhankelijk van de manier waarop je je knoflook bewaard hebt. Sommigen bewaren knoflook in de koelkast, anderen bewaren knoflook juist buiten de koelkast. In principe zijn beide manieren prima, mits de knoflook maar in een koele donkere plaats bewaard wordt. Leg je knoflook dus niet open en bloot op je keukenblad, maar bewaar hem in een keukenkastje, of gewoon in de koelkast. Op deze manier kun je de knoflook over de datum nog prima opeten.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van knoflook is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *