ketchup over de datum?

Kun je ketchup over de datum nog gebruiken?

Op flessen ketchup vind je vaak een houdbaarheidsdatum die erg ver in de toekomst ligt (bij aankoop). Toch wil het voorkomen dat je fles ketchup over de datum gaat, bijvoorbeeld wanneer je zelf niet veel ketchup eet, of als je een hele grote fles koopt.

Bij veel sauzen is het vaak zo dat de saus na opening maar een paar dagen goed blijft. Bij ketchup is dit niet het geval. Mits je de ketchup goed bewaard (de verpakking sluiten en bij voorkeur in de koelkast) is de lekkere saus na opening maandenlang te gebruiken. Ik heb zelf eens een fles ketchup gehad die een jaar open heeft gestaan in de koelkast. Deze smaakte nog gewoon zoals normaal.

Ook als de ketchup al over de datum is, kun je deze in principe nog gewoon gebruiken. Nogmaals: Dit is wel zolang de ketchup goed bewaard is gebleven.

Ruik wel even goed aan je ketchup voordat je deze gaat gebruiken. Voordat je de ketchup op je gerecht spuit, schud de fles even goed (zodat er niet eerst van dat vloeibare drap uitkomt), en spuit dan wat ketchup op een bordje. Ruikt het nog goed, en ziet het er nog zoals normaal uit? Dan kun je de ketchup nog gewoon opeten.

Heb je dus ketchup gegeten die over de datum was, maar proefde je geen verschil met normale ketchup? Geen zorgen, dan is er niets aan de hand! Smaakte de ketchup niet meer zoals normaal? Dan was deze misschien toch niet meer helemaal goed.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van ketchup is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *