kaas over de datum?

Kun je kaas over de datum nog gebruiken?

Kaas over de datum: Hoe lang kun je dat nog bewaren en opeten?

Let op: Dit artikel gaat over “gewone” harde kaas zoals Goudse Kaas of Cheddar. Klik hier voor de houdbaarheid van brie. Andere zachte kazen hebben vaak ook een andere houdbaarheidsdatum.

Kaas dat over de datum is kun je vaak nog prima eten. Het gaat bij kaas namelijk niet echt om de houdbaarheidsdatum en sich, maar de opbergwijze is in het geval van kaas stukken belangrijker.

Mits je de kaas in de koelkast bewaard, het liefst in een afgesloten verpakking, kun je kaas ontzettend lang bewaren. Vaak worden de randen van kaas ouder, maar ook dit is nog prima op te eten.

Wel is het belangrijk om bij kaas die al even ligt goed te controleren of je geen schimmel ziet. Nu wordt er natuurlijk genoeg schimmelkaas gegeten, maar schimmel op normale kaas is niet gezond, en bij het eten hiervan kun je alsnog aardig ziek worden. Daarnaast kun je zelfs dit stuk schimmel van de kaas afsnijden, en de rest van je kaas gewoon opeten.

Heb je geraspte kaas over? Om schimmel hiervan te voorkomen kun je de gerapste kaas prima in de diepvries bewaren. Aangezien je de geraspte kaas waarschijnlijk vooral gebruikt bij warme gerechten zoals pizza’s of lasagne kun je de kaas gewoon bevroren over je gerecht gooien. De kaas zal gewoon smelten (bijvoorbeeld in de oven).


kaas is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van kaas is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *