honing over de datum?

Kun je honing over de datum nog gebruiken?

Tegenwoordig vind je op sommige potten honing een houdbaarheidsdatum. Dat vind je misschien vreemd, omdat veel mensen weten dat honing geen houdbaarheidsdatum heeft, en eigenlijk nooit kan vergaan. Dit komt door de grote hoeveelheid suiker die in honing zit, waardoor het in principe altijd houdbaar blijft.

Toch hebben potten honing uit supermarkten soms een houdbaarheidsdatum. Dit is voornamelijk door regels in de Europese Unie waarin staat dat voedsel altijd een houdbaarheidsdatum moet hebben.

Nu kan het wel gebeuren dat je honing iets verkleurd, wellicht dat dit gebeurd is als deze datum verstreken is. Dit wilt in het geval van honing echter niet zeggen dat je de honing niet meer kunt eten. Je honing blijft goed, en kun je nog gewoon opeten! Wellicht dat de kwaliteit van je honing inmiddels wel iets achteruit gegaan is, en het kan zijn er dat vitaminen en enzymen verloren gegaan zijn.

Ook kan het zijn dat de suikerdeeltjes in de honing gaan kristalliseren. Dit heeft gelukkig geen effect op de kwaliteit van de honing. Als je de honing op een warme plaats zet (zoals op de verwarming) wordt de honing weer vloeibaarder.

Kortom: Gewoon opeten die honing, ook als het al even over de datum is!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van honing is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *